Letnje gume

  letnje gume str

  Letnje gume za 4×4 Dzip i SUV vozila. Najbolja ponuda svih brendova i modela letnjih 4×4 guma. Letnje gume kao što i sam njihov naziv kaže koriste se kada je letnja sezona. Zašto tokom leta? Stvar je u tome što gume za leto funkcionišu najbolje. A u uslovima kada temperature vazduha ne idu ispod 10 stepeni celzijusa. Naravno, podrazumeva se da tamo gde ih koristite nema snega i leda. Sasvim je logično da što je guma performantnija, to je skuplja, dok one najjeftinije ne pružaju neku posebnu uštedu u potrošnji goriva.

  Kada se montiraju gume za leto?

  Letnje Gume za 4×4 Dzip i SUV vozila, za leto se po pravilu koji propisuje i zakon-zobs- trebaju montirati od 1 aprila. Tolerancija naravno postoji ukoliko nema zadržanog snega na kolovozu ili ukoliko temperatura prelazi 7 stepeni celzijusa, vreme je za gume za letoS obzirom da je vreme sklono promenama, ukoliko ranije stavite letnje gume, naš savet je da ako baš uletite u vremensku nepogodu, a imate letnje gume. Najbolje bi bilo da zaustavite vozilo I sačekate da nepogoda prođe.

  Koja je razlika između letnje i zimske gume?

  Već na prvi pogled, jasno su vidljive razlike između letnjih guma I gume za zimu. Dezen, odnosno gazeća površina, je vizuelno sasvim drugačija. Pa su kod zimskih guma šare dublje I šire. Postoji i mnogo malih, sitnih kanala i lamelarnih otvora, koji svi zajedno omogućavaju bolje prijanjanje, trakciju i odvođenje vode i snega. Takođe i sirovinski sastav se razlikuje kod letnjih i zimskih guma.

  Veoma bitna razlika je u samoj smesi gume, koja je kod zimskih znatno mekša. Inače, zimske gume na svojim bokovima imaju oznaku S ili Snow I znak pahuljice u planini, a uglavnom se nalaze M+S što označava Mud and Snow (blato I sneg).

  Ono što prvo treba da znate jeste da se gumama ni na koji način ne može odrediti rok trajanja. Neki proizvođači kao što je MICHELIN nalažu da je od 7 do 10 godina optimalno vreme za menjanje. Neki pak svoje gume ograničavaju na 6 godina. Dok neki predlažu i dosta kraće vremenske periode od 3 do 4 godine.

  Za putničke gume ili kombi gume posetite naš prvi sajt www.gumededra.com