kleber dynaxer suv

KLEBER DYNAXER SUV GUME

Gume Kleber SUV za 2021

KLEBER je trgovačko ime koje pripada grupi MICHELIN, koja kao deo svog poslovanja vrši prodaju i plasman guma pod brendom KLEBER. Kompanije koje pripadaju Michelin Grupi su samostalno pravna lica i imaju nezavisan pravni status. Tako se u Michelin grupi nalaze i sledeće kompanije, proizvođeči guma. Kleber, BFgoodrich, Tigar, Orium, Taurus, Riken.

Kleber gume su poznate već 100 godina po inovacijama i izuzetnoj pouzdanosti. Kompanija Kleber je osnovana 1911. godine pod okriljem BFGoodrich-a.
Godine 1951. prvi su izbacili “tubeless” system pneumatika TL gume (bez unutrašnje gume) koji se i danas koristi. Zimske kleber gume karekteriše duboka šara i optimalna lamelizacija. Model zimske gume nosi ime Krisalp. Letnje gume Kleber odlikuje izuzetno prijanjanje, što doprinosi boljem kočenju i kraćem zaustavljanju. Spadaju u izuzetno meke i komforne gume, sa optimalnim nivom buke. Dynaxer je robna marka Kleber Letnje gume. Ima ih u više modela, sa oznakama HP3, HP4, Kao i Dynaxer UHP i Dynaxer SUV. Takođe All Season model Kleber guma, u robnom nazivu Quadraxer  i Citilander obezbeđujete svom vozilu, dugotrajnu celogodišnju upotrebu.

Na našem tržištu je vrlo dugo, kao pouzdana Francuska guma. Na početku se pojavljuje na tadašnjim vojnim vozilima, a kasnije u Srbiji poznata guma na vozilima proizvedenim između 2 rata. Kleber je dugo bio partner u Fabrici Guma Trayal. Mnogi modeli naših guma iz Kruševca su se proizvodili po rešenjima i licenci Kleber-a. Čak i prve gume bez unutrašnje gume , tubeless gume, se pojavljuju na našem tržištu u modelima Kleber. Gume obložene unutrašnjim delom pneumatika, butil kaučukom, koji idealno drži vazduh u gumama.

Kleber Dynaxer SUV

Ovde vam pokazujemo Nov model guma Dynaxer SUV.  Kleber DYNAXER SUV H/T Letnja Guma, Nova Guma izašla 2020/21. Vrlo dobrih karakteristika sa simetričnom šarom, a bez smera rotacije. Za odvođenje vode koristi 4 široka kanala, kao i bočne kanalice između blokova. Svaki blok je urađen sa dve lamele, što povećava efikasnost pri kočenju i manjem otporu gume pri kretanju. Namenjena letnjim uslovima vožnje za SUV 4X4 klasu automobila. Kleber proizvodi u ovom SUV modelu, letnje gume od 16″ i 17″ do 18″, 19″ i 20″, u svim traženim profilima i širinama. Radi se u brzinskom indeksu (Speed Index) T-190km/h. H-210km/h. V-240km/h, W-270km/h i Y-300km/h.  Uz komplet 4 gume Kleber Dynaxer SUV, obezbeđujete svom urbanom Dzipu, udobnih 5 do 6 sezona vožnje u letnjim uslovima, a sebi uštedu novca. Posle Michelina, Kleber je odmah prvi do njega, po udobnosti guma.

Za Auto Gume Kleber posetite GumeDedra.com